Elektryczny piec do pizzy.
Podstawowe informacje techniczne:
– komora pieczenia i zaokrąglony panel czołowy wykonane ze stali nierdzewnej
– spód komory wyłożony kordierytem
– odpowiednio zabezpieczone grzałki pod i nad kamienna powierzchnią pieczenia
– regulacja nasycenia parą
– podwójne oświetlenie komory: 12 V żarówki halogenowe
– system odzysku ciepła zintegrowany z komorą pieczenia
– uszczelnienie termiczne pomiędzy komorą i drzwiami
– drzwi podwójnie przeszklone, panoramiczne
– osobne panele sterowania dla każdego modułu
Dostępne modele:
Piece Michelangelo można zamawiać w wersji 1 lub 2 komorowej w wariantach sterowania TS lub CD opisanych poniżej.
TS: sterownie piecem za pomocą ekranu dotykowego. Możliwość ustawienia temperatury i mocy obu elementów grzejnych (od 0 do 100%). Wybór programów pieczenia i oraz trybów pracy. Pyroliza, odzysk ciepła, funkcje ekonomiczne. Możliwość zaprogramowania informacyjnych sygnałów dźwiękowych.
CD: sterowanie piecem za pomocą tradycyjnego panelu elektronicznego. Możliwość ustawienia temperatury i mocy obu elementów grzejnych: „off” wyłączone, „min” 33% lub „max” 100%. Wybór programów pieczenia i oraz trybów pracy. Możliwość zaprogramowania informacyjnych sygnałów dźwiękowych oraz innych funkcji.
Wszystkie modele mogą zostać wyposażone w podstawy na kółkach lub nóżkach oraz okapy z wyciągiem elektrycznym (5 prędkości) lub bez.
W załączeniu katalog modeli we wszystkich, dostępnych wariantach.